Türkiye’nin En Prestijli İkinci 500 Büyük Şirketi Açıklandı
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl gerçekleştirilen "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021" araştırma sonuçları açıklandı. Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus ŞAHİN, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. 2021 yılı listesinde Aydın'dan 3 firmanın yer aldığını kaydeden AYSO Başkanı ŞAHİN, ‘’Türkiye’nin ilk 1000 sanayi kuruluşu arasında Aydınlı toplam 6 üyemizle temsil edilmekten gurur duyuyoruz. İlk 500'de olduğu gibi ikinci 500'de yer alan firmalarımız da ilimizin gurur kaynağı olmuşlardır. Firmalarımız üretim ve ihracat yapmaya, istihdam oluşturmaya devam ederek, ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyorlar. Bu başarıya ulaşmamızı sağlayan tüm sanayicilerimizi, çalışanlarımızı ve emeği olan herkesi yürekten kutluyorum. Sanayimize ışık tutan böylesi bir çalışmayı yaptıkları için İstanbul Sanayi Odası’na ve çalışmada yer alan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde İlimizden 3 firma yer aldı. Açıklanan verilere göre İSO İkinci 500 içerisinde yer alan Odamız üyesi Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., 920.815.281 TL üretimden net satışlar gerçekleştirerek 46. sırada yer aldı. Onu 778.612.363 TL ile 145. Sırada Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 758.718.156 TL ile 164. Sırada Batısöke Söke Çimento Sanayi A.Ş. takip etti.