Tim İlk 1000 İhracatçı Listesinde Ayso'dan 6 Firma
TİM İlk 1000 İhracatçı Listesini ve 2020 yılını değerlendiren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı ŞAHİN, 2020 yılında pandeminin başlamasıyla tüm dünyada salgın kaynaklı sebeplerle karantina ve kapanmalar yaşanmış ve küresel ticaret durma noktasına gelmişti. Bu süreçte en büyük ihracat pazarımız Avrupa Birliği başta olmak üzere, pek çok ihracat pazarımızda dış talep daralmaları yaşandı. Pandemi etkileri ile geçen 2020 yılını, tüm zorluklara rağmen 790 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek geride bıraktık. Pandeminin etkilerinin başladığı andan bu yana ihracatçılarımızın önünü açmak için firmalarımızdan gelen tüm sorunları, TOBB öncülüğünde ilgili kurum ve bakanlıklarla paylaştıklarını belirten ŞAHİN, ayrıca AYSO olarak bu dönemde girişimcilere ve ihracata yeni başlayanlara verdiğimiz desteği arttırdık. Bu kapsamda başlattığımız Nokta Atışı İhracat Projesi sonucunda 59 firmadan 82 ihracat personeline eğitimler gerçekleştirdik” dedi. İlimiz ihracat performansının her geçen yıl yükseldiğini ve İlimizde faaliyet gösteren firmalarımız sektörlerinin öncü firmaları olduğunu söyleyen ŞAHİN, Odamızın 6 üyesinin Türkiye’nin en çok ihracat yapan İlk 1000 listesinde yer almasının AYSO adına gurur verici olduğunu belirtti. İlimizin ihracatını daha üst noktalara ulaştırma konusunda gerekli potansiyele sahip olduğunu, firmalarımızda ihracatın devamlılık kazanarak artması için Ar-Ge çalışmalarını, Pazar araştırmalarını ve Katma değeri arttırmalıyız” diye konuştu. Bu büyük başarıda emeği bulunan yöneticilerinden çalışanlarına kadar tüm firmalarımızı Odamız adına tebrik ediyor, Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırmasının hazırlanmasında emeği geçen Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne teşekkür ediyorum” dedi.