Hezarfen Aydın-Muğla Projesi Online Açılış Toplantısı Ve Sınai Mülkiyet Hakları Semineri Gerçekleştirildi
Türk Patent Kurumunun KOBİ'lerde yenilikçi kültürün artırılmasına katkı sağlamak ve bu yenilikleri korumak için KOBİ'lerde fikri mülkiyet stratejisi oluşturmayı amaçlayan Hezarfen Projesi kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde Aydın-Muğla Projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Hezarfen Aydın-Muğla Projesi Online Açılış Toplantısı ve Sınai Mülkiyet Hakları Semineri gerçekleştirildi. Projedeki paydaşlar ve firmaların katılımıyla düzenlenen toplantı, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Aydın ve Muğla Valilikleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış toplantısına; Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, Muğla Valisi Sayın Orhan TAVLI, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, GEKA Genel Sekreteri Özgür AKDOĞAN, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus ŞAHİN, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ERCAN, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN, katılım sağladı. Toplantıda konuşan Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ‘’Hezarfen ismini hepimizin bildiği ’’Hezarfen Ahmed Çelebi’’ ile tanıdık. Günümüzde, Birden fazla alanda uzmanlaşan kişilere verilen bir isim. ‘’Çok Yönlü Entelektüellik’’ olarak da isimlendiriliyor. İsmiyle Müsemma bu projenin; inovasyon çalışmaları ile, Ar-Ge ve tasarım yapan sanayicilerimizin marka yaratmalarında önemli bir kapı açacağını düşünüyorum. İlimizde, tarımda, gıda işlemede, hayvancılık, madencilik vb. bir çok sektör için makine ve ekipman üretimini yapan ve ihracatta da ilk sıralarda yer alan değerli üreticilerimiz var. Zaten bu değerli üreticilerimiz, üretim süreçlerinde bir çok yenilikçi teknikler ve teknolojiler kullanıp müşterinin istediği özelliklerde üretim yapabiliyorlar. Bu proje; sanayicilerimizin müşteri beklentilerini daha iyi karşılayan, yenilikçi ve yaratıcı üretim tekniklerini bir araya getirip, Sinai Mülkiyet Hakları olarak tescil edebilmelerine katkı verecektir. Böylece Marka olma yolunda, güvenli ve emin adımlarla ilerleyeceklerdir. Araştırma, çok farklı konularda bilgi sahibi olma ve yenilenme için bir fırsat ve danışmanlık hizmeti verecek bu projenin gerçekleşmesinde tüm taraflara teşekkür eder, başarılar dilerim’’ dedi. Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı, Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Semineri gerçekleştirildi.