İyi Parti Heyetinden Ayso Yönetimine Ziyaret
İYİ PARTİ HEYETİNDEN AYSO YÖNETİMİNE ZİYARET Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Samsun Milletvekili Ekonomi Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan USTA, Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan yardımcısı Ümit Özlale, İyi Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Teknoloji Dönüşümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ve Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman AYSO Yönetimine ziyarette bulundu. İyi Parti Yönetimini, AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş ve Sinan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Okan Yıldız karşıladı. AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, İyi Parti Heyetine Aydın Sanayi Odası ve Aydın ihracatı hakkında bilgiler verdi. Şahin, ‘’ Aydın Sanayi Odası 1954 yılında Ege Bölgesi’nin merkezi İzmir olduğu için, Ege Bölgesi Sanayi Odasının Aydın Şubesi olarak kurulduk. O dönemde Ege Bölgesi Sanayi Odalarını kapsayacak şekilde bölgedeki illerin bütün odaları şube olarak EBSO’ya bağlı faaliyet gösteriyordu. Zaman içinde bütün odalar sanayileri geliştikçe EBSO’dan ayrıldılar. 2008 yılında sanayicilerimizin talebi üzerine bizde ayrıldık. Türkiye’deki 365.oda olarak faaliyetlerimize başladık ve 12 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kuruluşumuzda 515 olan üye sayımız şu anda 1.180 üyeye ulaştı’’ dedi. Aydın’ın en büyük katma değer yaratan il olduğunu belirten Şahin, ‘’İhracat anlamında 4 ana başlığımız var. İhracatının en büyük kalemi tarım makineleri. Bu sektörü kuru meyve ve madencilik izliyor. Bunların dışında ise otomotiv yan sanayimiz ve tekstil ürünlerimiz yer alıyor. Pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Aydın’ı da etkiledi. Buna rağmen ihracatımızda düşüş yaşamadık. Çünkü yerli üretim yapıyoruz.’’ dedi. İyi Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da, Türkiye’yi dolaştıklarını belirterek, ‘’AYSO gibi ihracata yön veren sivil toplum kuruluşlarının görüşleri ve çalışmaları bizim için çok değerli. Kurumlarımızın düşüncelerini alarak kendi politikalarımızı revize etme fırsatı yakalıyoruz’’ dedi.