AYTO- Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi
AYTO ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği ortaklığında İkili Politikalar Başkanı Paul Creary, Ticaret Ateşesi David Machin, Politika Yetkilileri Richard Cox, Seyfi Özmay’ın katılımıyla, Aydın Ticaret Odası- Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği İşbirliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Genç İş Adamları Derneği (AYGİAD), Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AY-SİAD), Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkan ve üyeleri ile AYTO üyelerinin yanı sıra Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Cengiz Balık, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Özgür, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yrd. M. Kadri Gündeş, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Celal Umur, Su Ürünleri Birliği Yönetim Kurulu üyesi İsmail Aksoy, Hazır Giyim Konfeksiyon Başkanı Burak Sertbaş ve Genel Sekreter Yrd. Serap Ünal olmak üzere ilgili tarım ve diğer sektör Başkanları katılım sağladı. Toplantıda, Büyükelçilik yetkililerince Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılış süreci, ekonomiden kültüre birçok alanı kapsayacak Birleşik Krallık- Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması süreci hakkında bilgi verildi. Toplantıda Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO hakkında bilgi verdikten sonra Aydın ihracatının 750 milyon dolar, ithalatının 200 milyon dolar olduğunu ve Aydın sanayisinin gelişmesi için mutlaka Serbest Bölgenin hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Birleşik Krallığa ihracatın çok düşük olup, bunun 10 milyon dolar civarında olduğunu aynı zamanda Birleşik Krallığa Türkiye’nin de ticaret hacminin son derece düşük ve 16 milyar dolar olduğunu kaydetti. Ticaret hacminin artması için birlikte çalışmak gerektiğini anlattı.