Deri Mühendisliği Burs Projesi Hk.

Sevgili Üniversite Adayları, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile YÖK arasında 2019 yılında imzalanan protokolle bölgemizde yer alan Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği programına yönelik “tercihli burs” projesi başlamıştır. Söz konusu burs kapsamında ilk 20.000 içerisinde yer alan öğrenciler, Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde olan ve 2021 yılı tercih kılavuzuna göre 26 öğrenci kontenjanı bulunan deri mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs ve iş imkânından faydalanacaktır. Sınavda 20-60 bin arasında yer alan öğrenciler net asgari ücretin yüzde 70’i, 60-100 bin arasındaki öğrenciler ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında karşılıksız burs alabilecek ve iş garantisinden faydalanabileceklerdir. Detaylı Bilgi İçin: idmib@itkib.org.tr Üniversite tercihi yapacak değerli öğrencilerimize duyururuz.