Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)

Sayın Üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, İlgi: 08.04.2020 tarihli, 3612 sayılı ve “Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)” konulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yazısı, 05.06.2020 tarihli, 4861 sayılı ve “Koronavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)” konulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yazısı, İlgi (a) yazının konusu, Koronavirüs (COVİD-19) yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesini teminen; Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin, Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TİO belgesi, Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen TMFB belgesinin ilk defa verilmesi işlemlerinin 02.04.2020 tarihinden itibaren durdurulduğu, sonrasında ise ilgi (b) yazı ile KTY çerçevesinde düzenlenen yetki belgelerinin sadece elektronik müracaat dosyası taranarak Belge-Net üzerinden, TİO ve TMFB yetki belgelerinin fiziki olarak değerlendirilmek üzere Bakanlıklara gönderilmesi gerektiği belirtilmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 08.06.2020 tarih ve 31209 sayılı yazısı ile ilgi (a) ve (b) yazılar ile duyurulan talimatların yürürlükten kaldırıldığı ve daha önce işlem dosyası değerlendirilmek üzere ilgili Bakanlığa gönderilmiş olanlar da dahil olmak üzere, gelen taleplerin mevzuat çerçevesinde değerlendirileceğinin bildirildiği ifade edilmektedir. Bilgilerinize sunarız.