AYSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

AYSO 2018-2022 Dönemi 15 Sayılı Meclis Toplantısı AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş’ın Başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gelir – gider durumu ve mizan hakkında bilgiler veren AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Yılmaz; Haziran ayında gerçekleşen faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Yılmaz, ‘’Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmek üzere; Odamız ve ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında TÜBİTAK projesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Proje çalışmaları kapsamında odamızı ziyaret eden Doç. Dr. Hüseyin Şenkayas, Doç. Dr. Ece Armağan ve Dr. Esma Durucal ile değerlendirmeler yapıldı. Bu proje ile firmalarımızın dijitalleşme süreçleri ve Endüstri 4.0 ile ilişkisinin belirlenmesi ve geçiş süresince yaşadıkları sorunların giderilmesini amaçlıyoruz. Haziran ayında odamıza Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ve Ekonomi Kulübü Aydın Şube Başkanı Yıldıray Servet Çınar ve kulüp üyeleri ziyarette bulundular. 13 Haziran tarihinde ise üye firmalarımızın da katıldığı ‘’Finansal Tablolardan Yararlanarak Kârlı Şirket Yönetimi Eğitimi’’ gerçekleştirildi’’ dedi.

Konuşmasına üye firmaların başarılarından bahsederek devam eden Yılmaz, ‘’2018 Yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları arasında 232.sırada Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş., 448.sırada Kaltun Madencilik A.Ş., 468.sırada Jantsa Jant A.Ş. üye firmalarımız yer alırken, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında ilk sırayı Biomar Sagun Yem A.Ş. aldı. Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı içerisinde yer alan Aydınlı Firmalar ise; 255.sırada Kaltun Madencilik A.Ş., 358.sırada Jantsa Jant A.Ş., 640.sırada RPT Yapı Ürünleri A.Ş., 662.sırada USK Kimya A.Ş., 682.sırada Kırlıoğlu A.Ş., 686.sırada Alabanda Madencilik A.Ş., 948.sırada Sibaş Gıda A.Ş. dir. Değerli sanayi kuruluşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz’’ dedi.

AYSO olarak üretim ve ihracata verdikleri öneme değinen Yılmaz, ‘’İhracatı arttırmak için yeni bir proje yürütüyoruz. İhracat yapmak isteyen, ihracat yapan ancak istediği seviyeye ulaşamamış Pazar ve müşteri arayışı içinde olan üyelerimiz için atölye çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda, uzun yıllar yurt içinde önemli holdinglerde ihracat sorumlusu olarak çalışmış Dış Ticaret ve Danışmanlık Uzmanı Fahrettin Koşan ve Odamız ile Aydın Ticaret Borsası girişimleri ile faaliyete geçen Eximbank Aydın İrtibat Sorumlusu odamız personeli Selda Atay ve Odamız Genel Sekreterinden oluşan bir ekip ile bu üyelerimizi ziyaret ediyoruz. İhracat seviyelerini ve yaşadıkları sorunları anlayarak atölye çalışması yapıp, ikinci ziyarette de bu çalışmanın sonuçlarını uygulamalı olarak gösteriyoruz. 10 gün içinde 15 üye ziyareti yapıldı. Üyelerimizden çok iyi geri dönüşler alıyoruz’’ dedi.

Konuk sunumlarında; 12 Mayıs 2019 tarihli resmi gazete ilanı ile ‘’Elektrik Piyasasında Lisanssız Üretim Yönetmeliği’’ değişikliği ile ilgili AYDEM Yetkilileri Kanal Satış Müdürü Fazıl Coşkun ve Abone Hizmetleri Müdürü Metin Aksoy, Son Kaynak Tedarik Tarifesi hakkında ve Güvence Bedelinin ne olduğu, neden alındığı ve neden güncellendiği gibi konular hakkında bilgiler verdiler.

Toplantı, Halkbank KOBİ Müşteri İlişkileri Yetkilisi Mehmet Koçak’ın ‘’İVME Finansman Paketi’’ ile ilgili sunumu ile devam etti. Koçak, ‘’Ülkemizde ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz gelirleri potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi hedefiyle ‘İVME Finansman Paketi’ oluşturulmuştur. Paket kapsamında makina imalatı yapan firmalardan yatırım kapsamında yeni ve yerli makine alımı yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır. Yeni ve yerli makine alımları için satıcı firmadan Yerli Malı belgesi temini zorunludur. İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak yatırım kredilerinde; KDV dâhil satış teklif mektubu/sözleşme/proforma fatura/kesin fatura vb. bedelinin azami %85’ine kadar kredilendirilebilecektir’’ dedi.