İstihdam Seferberliği 2019 Aydın İş Dünyası Buluşma Programı Gerçekleşti

Aydın Oda ve Borsaların organizasyonunda düzenlenen, ‘İstihdam Seferberliği 2019 Aydın İş Dünyası Buluşması’ programı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleşti. Programa, TBMM Başkan vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, çevre illerin Oda ve Borsa Başkanları ve Aydın iş dünyası temsilcileri katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 25 Şubat’ta başlattıkları İstihdam Seferberliğini, 81 il ve 160 ilçedeki, 365 Oda ve Borsanın üstlenerek, canla başla çalıştıklarını söyledi. Her ildeki Oda ve Borsa bünyesinde, destek ve teşvik tanıtım merkezleri kurdukları bilgisini aktaran Hisarcıklıoğlu, “Böylece bu kampanyayı tüm ülke çapında tanıtıyor, en geniş katılımın sağlanması için çalışıyoruz. Tüm işletmelerimize, kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “Şu anda ülke olarak ekonomik büyümemiz devam etmektedir. Ülke olarak birçok Avrupa ülkesini de geride bırakmış durumdayız. 2002’de 36 milyar olan ihracat rakamlarımız, bugün 170 milyar dolara çıkmıştır. Ülkemiz son 3 yılda iş yapma kolaylığında çok önemli bir mesafe kaydetti. Her geçen gün Türkiye’de iş yapmak daha da kolaylaşıyor. Birçok kolaylıktan sonra Türkiye ülkeler arasında 43. sıraya yükselmiştir. Bu durum son 15 yılda geldiğimiz en iyi seviyedir. Sigortalı sayımız 12 milyondan 23 milyona ulaşmış durumdadır. Aydın'da ise sigortalı sayısı 270 bin kişiye ulaştı. Aydın'da 81 işyeri 900 milyon TL ödeme yaparak teşvik ve destekten yararlanmıştır. Türkiye genelinde istihdam seferberliğini başlatmış bulunmaktayız” dedi.

Program sonunda 2018 yılında Aydın ilinde en çok istihdam sağlayan 5 firmaya; Yeni Mağazacılık A.Ş., Gabay Dış Ticaret A.Ş., HAUS A.Ş., Alpler Pulluk A.Ş. ve Polat Makine A.Ş. ye plaketleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından verildi. Odamız Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, hediyelerini takdim ettiler.