AYSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

AYSO 2018-2022 Dönemi 11 Sayılı Meclis Toplantısı AYSO Meclis Başkanı Gökhan MARAŞ’ın Başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan ve Oda mizanı, gelir – gider durumu ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Merve Alpargun ALTINTAŞ; dönem içi faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulundu.

ALTINTAŞ, “Şubat ayı içerisinde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ ile Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Uluslararası Pazarlara girmeyi düşünen ve ihracatını arttırmayı planlayan Üyelerimiz için girişimde bulunduğumuz ve GEKA Teknik Desteği kapsamında hak kazandığımız eğitimi 13-14 Şubat 2019 tarihlerinde “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri ve Müşteri Bulma Teknikleri” adı altında gerçekleştirdik. 18 Şubat’da ise Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Cahit Arf Matematik, Bilim ve Medeniyet Müzesine ziyaret gerçekleştirdik” dedi.

Konuşmasına İŞKUR ve KOSGEB iş birliği ile Odamızın koordinasyonunda Mart ayında başlayacak ve yıl boyunca devam edecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında bilgiler veren ALTINTAŞ, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları ilan edildiği ve program kapsamında 30 Milyon TL kaynak kullandırılması planlandığı bilgisini vermiştir.

25 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı ve İstihdam teşvikleri hakkında meclis üyelerine sunum ve “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla hazırlanan videoların izlettirilmesi ile Meclis ve Komite Üyelerimize yeni teşvikler aktarılmıştır ve toplantının ikinci bölümünde konuk sunumlarına geçilmiştir.

Konuk sunumlarında; Meclis Başkan Yardımcımız ve SİBELCO TURKEY MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. Sahibi Kazım DEMİR `Madencilik Sektörü ve Madencilikte İSG Çalışmaları’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Hayat Kurtarıcı Kurallar, Görev Öncesi ve Sırasındaki Riskler, Açık Ocak Madenciliği İş Güvenliği ve İyi Uygulama Örnekleri hakkında bilgiler verdi. DEMİR, “Hayat kurtarıcı kurallar herkesin güvenliği için önemlidir. Bu yüzden tüm çalışanlar tarafından bu kurallar takip edilmelidir. Hiçbir şey güvenliğimizden daha önemli değildir. Amacımız güvenli üretim yapmaktır. Güvenli bir şekilde üretim yapamazsak, üretmemeyi seçeriz” dedi.

Doç. Dr. Murat ÇEKİLMEZ `ANTİK ÇAĞDA AYDIN` konusunda Meclis üyelerimize bilgilendirmede bulundu.