AYSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

AYSO 2018-2022 Dönemi 10 Sayılı Meclis Toplantısı AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş Başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin; Odanın 2018 yılı gelir-gider durumu, 2018 yılı oda kesin hesabı, kesin mizan, bilanço, gelir tablosu ve 2018 yılı olumlu faaliyet sonucu hakkında bilgi verdi.

Şahin; ‘’Odamız 2018 yılında geride kalan 11 dönemin en yüksek olumlu faaliyet sonucuna ulaşmıştır “dedi.

Dönem içi faaliyetler hakkında bilgi veren Şahin, “21 Ocak’ta TOBB’da Türkiye Ekonomi Şurasına AYSO Yönetimi olarak katıldık. 81 ilin Oda-Borsa Başkanları da hazır bulundu. Şurada iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu. AYSO adına, Aydın Çıldır Havalimanının yolcu ve kargo taşımacılığına açılmasını ve Aydın-Çine demiryolu bağlantısının yapılması taleplerinde bulunduk. 25-27 Ocak tarihlerinde TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendire Seminerine 10 Meclis üyemiz ile birlikte katıldık “dedi. Şahin “Seminerlerde, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgiler verildiğini, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı sunumdan bahsederek; Birlik, Oda ve borsaların katkıları ile bugüne kadar çözüme kavuşmuş ve takip edilen çalışmaları meclis üyelerine aktardı.

Meclis üyesi ve NAZİLLİ EKOMAK MAKİNE ISI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Önel ‘’Enerji Tasarrufu ve Enerji Geri Kazanımı’’ başlıklı sunum gerçekleştirdi. Endüstride Buhar Kullanımı, Buhar Kullanılan Yerler, buhar kazanlarının emniyeti, dikkat edilecek huşular, buhar kazanlarının verimli kullanılma şartları hakkında bilgi verdi.  Önel; ‘’Buhar sanayide yaygın ve yoğun olarak kullanılan buhar kazanlarının verimli olarak kullanılmasının enerji ve üretim maliyetlerinin düşmesinde önemli katkısı vardır. Firmalarımızda çalışanlarımıza, özellikle kazan bölümünden sorumlu olan personelin emniyet tedbirlerinin alınması ve zamanında bakımların yapılması konusunda sürekli uyarmalı ve gereken eğitimler verilmelidir” dedi.

Sunum sonrasında AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, meclis üyemiz Nuri Önel’e bir kalem seti hediye ederek teşekkür etti.