AYSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

AYSO 2018-2022 Dönemi 6 Sayılı Meclis Toplantısı AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş Başkanlığında, meclis ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin; odanın aylık gelir-gider durumu hakkında bilgiler verdi ve dönem içi faaliyetler ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Aydın Serbest Bölgesi (AYSER) projesine değinen Şahin; ‘’Sizlerin de bildiği üzere, Aydın Serbest Bölgesi (AYSER) bizim için önemli bir projedir. Bu projeyi gerçekleştirmek için uzun süredir yer arayışımız devam etmekteydi. Bu ayın başında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri ve Ayso Meclis Başkanı Gökhan Bey’in ve Aydın Protokolünün de katılımlarıyla, Aydın Serbest Bölgesinin kurulacağı alanları ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Aydın’ın Efeler İlçesine bağlı Kadıköy Mahallesinde 700 dönümlük araziye Aydın Serbest Sera Bölgesi, 342 dönümlük araziye ise Aydın Serbest Bölgesi kurulacağını ifade etmişler. Aydın Sanayi Odası olarak AYSER’in Aydın sanayisi için gerekli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu arazi için Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz ile görüşmelerimiz devam edecektir ‘’ dedi.

Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan AK Gıda firmasında çıkan yangından dolayı duyduğu üzüntüyü belirten Şahin, ‘’Odamız üyesi olan, Aydın iline ve bölgeye çok önemli bir istihdam ve tarımsal kalkınma kaynağı sağlayan AK Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ye çıkan yangından dolayı geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca Kuyucak’ta ÖRKOOP’a ait özel bir firma tarafından işletilen Egelim Yem fabrikasında da madde hasarı meydana gelmiş. Umarım tekrarı olmaz. İki üyemize de büyük geçmiş olsun’’ dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından;

Konuk sunumlarında; odamız üyesi olan ASMADEN İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYE MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. ve ASBETON YAPI MÜHENDİSLİK NAKLİYE İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Sarıbaş ‘Güçlü ve Kalkınmış Bir Türkiye Hedefine ve Ülküsüne Yolculuk’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’nin güçlü yanlarını dile getiren Sarıbaş,

Türkiye;

Etnik ve kültürel çeşitliliği ile zenginliktir,

Dünyanın 8. güçlü ordusu, NATO Üyesidir,

Yetişmiş beşerî varlığı vardır,

Doğu ve batı arasında hem kültürel hem de coğrafi anlamda geçiş noktası ve potası vardır,

Köklü devlet geleneği, İngiltere ile beraber en büyük devlet belgeliklerine (arşiv) sahiptir,

1884 yılına kadar 0 meridyeni (boylamı) İstanbul’daydı,

Atak Girişimcileri, Yurtdışı Müteahhitlik hizmetlerine sahiptir.

‘’Demokrasi, laiklik, inanç, bilim, teknoloji, yaratıcılık, eğitim, ezber, kuşku, merak, yeniden yapılanma, özgürlük, hak, sorumluluk ve benzeri anahtar kavramlar üzerinde bir uzlaşma girişimi Türkiye'nin önünü açacak bir adımdır.

Türkiye’nin fırsatları ise;

Enerji boru hatlarının ve enerji nakil yollarının geçiş ve koridor ülkesi olması,

Yenilebilir enerji (özellikle güneş, rüzgar vb.) olanakları,

Değerlendirebilecek su varlıkları,

Sulanmamış toprakları ve yüzölçümü,

İstanbul’un dünyanın hava trafiği merkezi olması (hub- hem yolcu hem kargo), boğazları

Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesi,

Türk Cumhuriyetleri ile ilişkileri,

AB ye lojistik yakınlığı,

Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon yatakları,

Ortadoğu ve yakın doğuda barışın gelmesi durumunda komşularla ticaret ve yeniden inşaata alacağı rol ve görev potansiyeli.

Dünyanın en çok ziyaret edilen 3 destinasyonu arasına girme olasılığı, sağlık, iş, kültür, kış, av, doğa, keşif, gastronomi vb. turizmine sahiptir’’ dedi.

Sunum sonrasında AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, detaylı bir sunum yapan ve birçok konuda önemli analizler sunan meclis üyemiz Aşkın Sarıbaş’a bir kalem seti hediye ederek teşekkür etti.