AYDIN SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Organ Seçimleri bugün odamız hizmet binasında gerçekleştirildi. AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, projelerini yeni dönemde de devam edeceklerini belirterek, “Birinci önceliğimiz Aydın’da Serbest Bölge açılmasıdır” dedi.

AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, “Kongrenin Aydınımıza, Sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum” derken, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yeni dönemde yapmak istedikleri hizmetleri açıkladı. Mehmet Yunus Şahin, “Normal süresi 4 yıl olan kongremiz, bu dönem ertelemeler nedeniyle 5 yıla yaklaştı. Birinci dönemimizi artık tamamladık. Yeni dönemde ilk önceliğimiz Aydın’a Serbest Bölge açılmasıdır. İkinci olarak oda binamızı değiştirmek istiyoruz. Üçüncü olarak da odalar birliğinin yaptığı okulu Astim'e devredip, kolej mahiyetinde bir meslek lisesi yapmak istiyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Bu bizim hem mevcut sanayi yapımıza hem de serbest bölgemize alt yapı oluşturacak insanlar yetiştirmemiz açısından önemli. Pırıl pırıl çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Bununla ilgili TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan söz aldık. Milli Eğitime değil, Astim Organize Sanayi Bölgesine devredeceğiz. Ankara'ya gittiğimde de konunun takipçisi olacağım. Mesleki eğitimle ilgili çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. Bunun yanında Astim'de ve Umurlu'daki sanayicilerimiz için gerekli olan elektrik tesislerinin devri konusunda çabalarımız devam edecek. Güneş enerjisi projemiz geçmiş dönemde gündemimizdeydi. Bunun Astim'e ve Umurlu OSB'ye devri konusunda çalışmalarımıza Bakanlık düzeyinde tekrar devam edeceğiz. Sanayicilerimizin çatılarına güneş enerjisi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kendi içlerinde karar aldıklarını söyleyen Mehmet Yunus Şahin, “Bu dönem ikinci dönemim olacak. Kendi aramızda bir karar aldık. Bir başkan, 2 dönem başkanlık yapacak. Yeter, hepsini biz yapmayalım. Gençlerin önünü açalım. Başkanlığa böyle bir şart koyduk. Fakat yönetimde yer alabiliyoruz” dedi.
İlk olarak komite ve meclis belirlenecek olan AYSO seçimleri sonrası, yeni yönetimin belirleneceği belirtildi.

AYSO Meclisi'ne Ercan Çerçioğlu ve Mehmet Yunus Şahin'in yanı sıra Kazım Demir, Sinan Yılmaz, Halit Gözdaş, Salih Fahlioğulları, Melih Ece, H. Sermin Kırıcı, Murat Aksüt, İbrahim Özdemir, Hüseyin Sacar, Efe Can Candal, Nilay Turan, Merve Alpargun Altıntaş, Mehmet Yılmaz, Oral Erbay, Muharrem Çoban, Mehmet Küçük, Mustafa Alkan, Ufuk Dursun, Oktay Çetiner, Okan Yıldız, Mürsel Demirci, Şeyfettin Pirinç, Aşkın Sarıbaş, Nuri Önel, Endam Sarıtaş, Hakkı Gözlüklü, Ömer Faruk Dönder ve Gökhan Maraş girdi.