AYSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

AYSO 2013-2018 Dönemi 54 Sayılı Meclis Toplantısı Meclis ve Komite üyelerinin katılımı ile odamız toplantı salonunda yapıldı.

Açılışı yapan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin; “Tahsilatlarımızda bu yıl beklediğimiz geliri elde edemedik. Sanayicilerimize derdimizi anlatıyoruz ama ödeme sıkıntıları yaşanıyor” dedi.

Şahin, “Bütçemiz 1 Milyon 225 bin liradır. Gelirlerimiz 1 Milyon 94 Bin lira olup giderimiz 1 Milyon 128 bin liradır. Giderimiz gelirimize göre neden fazla diye sorabilirsiniz. Tahsilatlarımızda bu yıl beklediğimiz geliri elde edemedik. Sanayicilerimize derdimizi anlatıyoruz ama ödeme sıkıntıları yaşanıyor. Üstlerine çok gidemiyoruz. İzahımızı bu şekilde açıklayabiliyoruz. Üyelerimizden ricamız; sektörümüz ve bölgemiz ile ilgili arkadaşlarımıza bunu hatırlatıp üyelik, zam ve diğer evrak gelirleri ile ayakta durduğumuzu hatırlatmanızdır” diye konuştu. Şahin, konuşmasında AYSO’ nun Kasım ayı içerisindeki faaliyet raporunu da aktardı. Aydın’ın ihracat rakamlarında geçen yıla oranla yüzde 35,5’luk bir artış gerçekleştirerek rekor kırdığını belirten Şahin, "Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı 83 Milyon liralık ihracatımız mevcut. Bunun yanında tarım ürünlerinde rekor kırdık. Geçen yıla göre yüzde 37,5’luk bir artış gerçekleşti. Toplam ihracatımız 83 Bin Dolara, ithalatımız da 20 Bin Dolara yakındır. Tarım ürünleri ihracatta ilk sırada yer aldı. Son 12 aylık rakamları 650 Milyon Dolar beklerken, 675 Milyon Dolar oldu. Ülkenin ihracat rakamında beklenen 155 Milyar dolayında bir ihracatımızın olacağıdır. İthalatta da büyük bir sıçrama var. Yaklaşık 80 Milyona yakın ithalat fazlamız var” dedi. Serbest bölgeler toplantısı hakkında da bilgi veren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin , “Aydın Serbest Bölgesi ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısı için 8 Aralık'ta genel müdür eşliğinde talep edecek sanayicilerimiz ile birlikte ESBAŞ CEO’su ve Mersin Serbest Bölgesi ve diğer bölgeler ile bir toplantı yapılacaktı. Bütçe görüşmelerinden dolayı ertelendi. Tarih verilmedi ancak Aralık ayı içerisinde toplantımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Şahin'in konuşmasının ardından söz alan Av. Talat Yörük ve Av. Ozan Karaduman, "Fikri Sınai Mülkiyet Haklarının korunması" ile "Kişisel verilerin korunması" konularında üyelere bilgilendirmede bulundu. Borusan yetkilerinden Oğuz Gültekin de "Elektrik üretimi için mini doğalgaz çevrim santralleri" hakkında bir sunum gerçekleştirdi.