Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, 7020 sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında bilgi verdi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu Aydın Sanayi Odasını ziyaret etti.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ve Grup Müdürü Mustafa Çelik’i Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Salih Fahlioğulları, Merve Alpargun Altıntaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Yılmaz ve Mehmet Küçük karşıladı.

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, "7020 sayılı Yeni Yapılandırma Kanunuyla; Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak, borçlar taksitler halinde ödenebilecektir. Toplumun her kesimine hitap eden kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetleri başlatılmıştır. Başkanlık olarak tüm personelimiz ile kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Yeni Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapıyor. Yarısını tahsil ediyor, yarısından vazgeçiyoruz. Vatandaşlarımız, yeni Yapılandırma Kanunu sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek. 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre ödenebilecek. Ancak, önceki yapılandırma yasası olan 6736 sayılı kanun hükümlerine göre yapılandırılmış borçlar yeni yapılandırma kanunu kapsamına alınmamıştır. Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran vatandaşlarımızın 1 Temmuz 2016- 31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni yapılandırma kanunundan yararlanabilecektir. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarında usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar, öğrenim ve katkı kredisi borçları da kanun kapsamında yapılandırılabilecek. 7020 sayılı Kanundan yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran 2017 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor, bu sürenin uzatılmasına ilişkin kanunda yetki bulunmadığından, sürenin uzatılması söz konusu değil ‘’ dedi.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ziyaretten dolayı Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu’na teşekkürlerini ifade etti. Konuyla ilgili üyelerine gerekli duyuruları yapacaklarını, bilgi almak isteyen üyelerimize de yardımcı olacaklarını söyledi.