Mesleki Yeterlilik Belgesi Teşvikleri

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) alınan bir yazıda, 2017 yılı sonu itibariyle sınav ve belgelendirme ücretlerinin yarısı geri ödenmekte iken, 5 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan “Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 56. Maddesi ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav ücretlerinin tamamının 2019 yılı sonuna kadar karşılanmasının mümkün hale getirdiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından, 2019 yılına kadar yapılacak olan ve belge zorunluluğu kapsamında bulunan mesleki yeterlilik sınav masraflarının tamamının İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacağı ifade edilmiştir. Yazıda devamla, söz konusu merkeze ait yeni adresin TOBB yerleşkesi içinde yer alan TOBB İkiz Kuleler C Blok 15. Kat olarak değiştirildiği hususu yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.